Uutiset

Valkohäntäpeurakysely

12.10.2017

Valkohäntäpeura on Varsinais-Suomen tärkein riistaeläin. Lajin metsästäjät ovat keskeisin toimijaryhmä, kun halutaan vaikuttaa lajin kannanhoitoon. Metsästäjien mielipiteistä liittyen lajin kannanhoitoon ja metsästykseen tiedetään kuitenkin hyvin vähän. Lajin suhteen tehtävien kannanhoidollisten linjausten ja mm. pyyntilupapäätösten suhteen on tärkeää tietää millaisia mielipiteitä metsästäjillä lajista on.

 Alla on linkki Suomen riistakeskus, Varsinais-Suomen laatimaan kyselyyn joka kartoittaa edellä mainittuja mielipiteitä valkohäntäpeurasta. Kysely on ensimmäinen laatuaan ja sen avulla Suomen riistakeskus ja riistanhoitoyhdistykset voivat kehittää lajin kannanhoitoa Varsinais-Suomen alueella.
Päätelmien teko ei kuitenkaan onnistu ilman riittävää vastausmäärää, joten on tärkeää että kyselyyn saadaan riittävästi vastauksia. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa vain n. 10 minuuttia.

Tämä kysely on toimitettu kaikille Varsinais-Suomen alueen riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajille ja puheenjohtajille, sekä niille metsästysseurojen yhteyshenkilöille ja metsästyksen johtajille joiden sähköpostiosoitteet on tallennettu Oma-riista sovellukseen.

Metsästysseurojen yhteyshenkilöitä pyydetään välittämään kyselyä oman metsästysseuransa sisällä niille lajin metsästäjille joiden sähköpostiosoitteet ovat seuran tiedossa. Riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajat ja puheenjohtajat ovat alueella tietoisia tästä kyselystä ja heidän toivotaan varmistuvan siitä, että kullakin alueella kyselyä on levitetty metsästysseurojen sisällä.

Vastauksista tullaan tekemään raportti joka palautuu alueen metsästäjien käyttöön.

Vastaamalla vaikutat valkohäntäpeuran kannanhoitoon Varsinais-Suomessa!

Kysely löytyy osoitteesta:

https://my.surveypal.com/Varsinais-Suomen-valkoh%C3%A4nt%C3%A4peura-kysely

Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se selaimen osoiteriville hiiren oikean painikkeen avulla.
19.09.2017Ohjeet hirvi- ja peuravieraiden maksamiseen
23.08.2017Muutoksia metsästyslainsäädännössä
12.10.2017Valkohäntäpeurakysely